Lista zajęć JESIENNE PRZYPRAWY ZERO WASTE
JESIENNE PRZYPRAWY ZERO WASTE
Kategoria
Opis
Razem z Mead Ladies zrobimy podczas warsztatów:
- Mandarynkowy cukier do deserów, ciasteczek i herbaty.
- Cebulowo-ogórkową ziołową sól zero waste do zup, sosów i dipów.
- Aromatyczny jesienny ocet z nutą dyni.
- Sumakową oliwę do dressingów i nie tylko.
Przetwarzanie przyjazne dla kieszeni i środowiska to również przetwarzanie pozornie nieprzydatnych części owoców i warzyw z naszej kuchni oraz korzystanie z sezonowych surowców które daje nam dzika natura. Na warsztatach pochylimy się nad takimi surowcami jak skórki mandarynek, ogórka, dzikie nasiona marchwi czy sumaka i zrobimy z nich aromatyczne dodatki w stylu zero waste.
Mead Ladies - Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska
Naszą pasją są dzikie rośliny jadalne, lecznicze, grzyby oraz dawne techniki przetwórcze, takie jak fermentacja.
Organizujemy warsztaty kulinarne, zielarskie, kosmetyczne, barwierskie i spacery etnobotaniczne – dla dorosłych i dla dzieci. Jesteśmy autorkami dwóch książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Lubimy wegetariańską i wegańską zrównoważoną kuchnię, promujemy zielony styl życia i gotowania, zachęcamy do odkrywania z nami tajemnic przyrody.
Instruktor
Brak przypisanego instruktora
Lekcje
# | Data | Czas trwania | Grupa | Miejsce |
---|---|---|---|---|
1 |
sb, 11:00 07.10.2023 |
2 godz. |
Warszawa, Fort Sokolnickiego |