Lista zajęć JESIENNE PRZYPRAWY ZERO WASTE

JESIENNE PRZYPRAWY ZERO WASTE

Kategoria

sztuka / zrób to sam

Opis

Razem z Mead Ladies zrobimy podczas warsztatów:

  1. Mandarynkowy cukier do deserów, ciasteczek i herbaty.
  2. Cebulowo-ogórkową ziołową sól zero waste do zup, sosów i dipów.
  3. Aromatyczny jesienny ocet z nutą dyni.
  4. Sumakową oliwę do dressingów i nie tylko.

Przetwarzanie przyjazne dla kieszeni i środowiska to również przetwarzanie pozornie nieprzydatnych części owoców i warzyw z naszej kuchni oraz korzystanie z sezonowych surowców które daje nam dzika natura. Na warsztatach pochylimy się nad takimi surowcami jak skórki mandarynek, ogórka, dzikie nasiona marchwi czy sumaka i zrobimy z nich aromatyczne dodatki w stylu zero waste.

Mead Ladies - Kaja Nowakowska, Gosia Ruszkowska
Naszą pasją są dzikie rośliny jadalne, lecznicze, grzyby oraz dawne techniki przetwórcze, takie jak fermentacja.
Organizujemy warsztaty kulinarne, zielarskie, kosmetyczne, barwierskie i spacery etnobotaniczne – dla dorosłych i dla dzieci. Jesteśmy autorkami dwóch książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Lubimy wegetariańską i wegańską zrównoważoną kuchnię, promujemy zielony styl życia i gotowania, zachęcamy do odkrywania z nami tajemnic przyrody.

Instruktor

Brak przypisanego instruktora

Lekcje

Grupy:
Wszystkie
sobota 11:00-13.30


# Data Czas trwania Grupa Miejsce
1 sb, 11:00
07.10.2023
2 godz. Warszawa,
Fort Sokolnickiego

Recenzje

brak recenzji

Inni klienci oglądali również