Lista zajęć Warsztaty kulinarne - Erytrea

Warsztaty kulinarne - Erytrea

Kategoria

Opis

Warsztaty w ramach cyklu Przez żołądek do serca. Co wiemy na temat Erytrei – małego państwa we wschodniej Afryce nad Morzem Czerwonym niepodległym dopiero od 1993 r.?  Z nizinami będącymi jednymi z najgorętszych miejsc na Ziemi. Susze nawiedzające Erytreę powodują klęski głodu, a rządzący krajem od czasów uzyskania niepodległości prezydent sprawuje rządy totalitarne. Wszystko to sprawia, że codziennie uciekają stąd setki Erytrejczyków. Co to jest tigrinia, jak wygląda Erytrea i co się tu je, kiedy jest coś do jedzenia opowiedzą Selam Keshi Afraha i Agnieszka Rodowicz. Selam nauczy wspólnie z uczestnikami przyrządzi  kilka erytrejskich dań.

Projekt finansowany z Funduszu Animacji Kultury

Instruktor

Brak przypisanego instruktora

Recenzje

brak recenzji