Lista zajęć SUSHI
Dane podstawowe
- Typ
- warsztaty
- Data rozpoczęcia
- 24.04.2021
- Czas trwania
- 1 godz. 30 min.
- Organizator
- Dom Kultury Zacisze
- Filia
- Edukacja
- Liczba uczestników
- 25
- Wolnych miejsc
- 0
- Wiek od
- 10 lat
- Wiek do
- 18 lat i 11 miesięcy
- Dokumenty
- Regulamin zajęć
Opis
Japońska sztuka robienia
SUSHI
24 kwietnia 2021 (sobota) godz. 10.00
Zapisy online od 16 kwietnia 2021 od godz. 9.00
Odbiór zestawów z materiałami: 23 kwietnia godz. 16.00-19.00 (DK Zacisze)
Uczestnicy: młodzież w wieku 10-18 lat
Uczestnicy warsztatów otrzymają link do nagrania, z którego dowiedzą się jak przygotować:
• futomaki (gruba roladka) krojona na 6 szt.
• uramaki (roladka z ryżem na zewnątrz) krojona na 8 szt.
• hosomaki (cienka roladka) krojona na 6 szt.
Wraz z nagraniem otrzymasz zestaw produktów:
• makisui - mata bambusowa
• pałeczki
• ryż do sushi
• ocet ryżowy
• nori - prasowane algi morskie
• wasabi – chrzan barwiony na zielono
• gari - marynowany imbir
• sezam
• sos sojowy
• produkty spożywcze (pieczony łosoś, surimi – paluszek krabowy, cienko krojony ogórek, oshinko - japońska kiszona rzodkiew, kanpyo - marynowa tykwa)
• winylowe rękawiczki
W domu przygotuj olej, deskę, nóż oraz kubek z zimną wodą.
Prowadzenie: Tomasz Szymankiewicz
Instruktor sushi z 20-letnim doświadczeniem. Sędzia konkursów kulinarnych. Założyciel Sushi Akademii - jedynej w Polsce placówki szkolącej sushimasterów www.sushiakademia.pl
Instruktor
Brak przypisanego instruktora
Lekcje
# | Data | Czas trwania | Grupa | Miejsce |
---|---|---|---|---|
1 |
sb, 10:00 24.04.2021 |
1 godz. 30 min. |
Warszawa, Dom Kultury Zacisze Pracownia Plastyczna I p. |
Recenzje
Inni klienci oglądali również
SUSHI
- Kategoria
- inne / inne
- Data rozpoczęcia
- 24.04.2021
- Czas trwania
- 1 godz. 30 min.
- Organizator
- Dom Kultury Zacisze
- Filia
- Edukacja
- Liczba uczestników
- 25
- Wolnych miejsc
- 0
- Wiek od
- 10 lat
- Wiek do
- 18 lat i 11 miesięcy
- Dokumenty
- Regulamin zajęć